Ceste Sira Zagrebačke regije

Sirana Šestak

Među pitomim brežuljcima Plešivice, poznatog vinorodnog kraja udaljenog samo 30 km od Zagreba smjestilo se naše gospodarstvo kojeg čine supružnici Mirjana i Nikola te naši sinovi Marko i Matija.

Matija je inženjer prehrambene tehnologije – sirarstva i tu proizvodimo sir koji se najbolje sljubljuje s plemenitom kapljicom iz naše okolice.

Proizvodnja domaćeg kravljeg sir logičan je slijed događaja u našoj obitelji. Sa slašću smo oduvijek jeli sireve što su ih spravljale najprije naše bake, a onda po njihovu receptu i naše mame.

U maloj obiteljskoj sirani, gdje radni dan započinje prvim zrakama sunca, proizvodimo svježi kravlji sir i vrhnje, polutvrde i tvrde sire te škripavac, a po narudžbi za istarske kupce proizvodimo i polutvrdi sir s fartufima. Sve su traženiji i naši sirevi s vlascem i paprom.

Naše proizvode prodajemo izravno na gospodarstvu gdje primamo manje i veće grupe posjetitelja na degustaciju. Imamo i poznate kupce koji otkupljuju veće količine naših sireva, a također prodajemo i na raznim sajmovima i manifestacijama u Zagrebu i okolici.

Dobitnik smo raznih priznanja i diploma za naše proizvode na županijskim i državnim ocjenjivanjima sireva. Na ocjenjivanju sireva Zagrebačke županije smo 2013. godine dobili titulu šampiona u kategoriji polutvrdih sireva za polutvrdi sir s tartufima.


Kontaktni podaci:

Plešivica 5

10450 Jastrebarsko

Tel.: 01/6293-214

Mob.: 091/1853-938

Email: sirana.sestak@gmail.com

Sirana Šestak
Sirana Šestak